Wasabiräkor på kavring med löjrom

Wasabiräkor på kavring med löjrom
Foto: TV4

Wasabiräkor på kavring med löjrom

Av: Jessica Nylund

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

Den klassiska svenska skagenröran får besök av en släkting från Japan. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Engel Riesling Reserve (2006 Frankrike)

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor kavring, varje skiva delad i två trekanter
  • 500 g räkor med skal, skalade och hackade
  • 12 hela skalade räkor
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk citron, pressad
  • 100 g löjrom
  • 1 msk rödlök, finhackad
  • wasabi (efter tycke och smak)

Gör så här

  1. Blanda de hackade räkorna med dill, majonäs och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och wasabi. Fördela skagenröran på brödskivorna och garnera med räkorna och en sked löjrom. Servera med hackad lök bredvid.