Rabarberkräm med kardemummagräddfil
Rabarberkräm med kardemummagräddfil
9 ingredienser
En riktigt mumsig rabarberdessert att avnjuta sommartid. Kardemummagräddfilen sätter fart på krämen
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 kg rabarber
- 4 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 3 msk potatismjöl
- 1 vaniljstång
- 4 dl gräddfil
- 2 tsk grön kardemumma
- 1 msk florsocker
- 4 skorpor
Gör så här
- Skölj och skala rabarbern.
- Skär ner den i mindre bitar, cirka 2 cm tjocka bitar.
- Koka ihop socker och vatten.
- Dela vaniljstången på mitten och låt den koka med.
- Lägg i rabarbern och låt allt koka i cirka 4-5 minuter tills rabarbern delar sig.
- Blanda ut potatismjölet med lite vatten.
- Häll i en stråle i kastrullen samtidigt som du rör om.
- Låt krämen koka upp till första bubblan, dra av från värmen och kyl ner tills den är ljummen.
- Häll ner gräddfil och rör ut med grönkardemumma och florsocker.
- Lägg upp rabarberkrämen i 4 skålar och klicka i gräddfilskardemumman.
- Krossa skorporna över krämen.