Stor kanapé med löjrom

POPULÄRT
Stor kanapé med löjrom
Foto: tv4

Stor kanapé med löjrom

11

16 ingredienser

20 min

En lyxig men enkel förrätt med kallrökt lax, räkor och löjrom. Äpple, cayennepeppar och pepparrot ger rätten en härlig karaktär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**

Dryck**
Med en torr och frisk smak av citrus, fläder och krusbär passar André Lurton Chateau Bonnet Blanc 2012 utmärkt till apertifer men även rätter av fisk och skaldjur.
Art.nr: 4151 Ursprung: Frankrike

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl skalade räkor
  • 200 g kallrökt lax
  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 syrligt äpple
  • 1 rödlök
  • 1 msk crème fraîche
  • 1,5 färsk pepparrot
  • 3 msk gräslök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk citron, saft
  • 1 krm salt
  • 8 skivor kavring

Garnering

  • 4 msk löjrom
  • 4 skivor citron
  • 8 gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skär laxen i ca 0,5 cm stora kuber.

  2. Skala, dela, kärna ur och skär äpplet i ca 0,5 cm stora tärningar.
  3. Hacka räkorna grovt och finhacka rödlöken.
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och pepparrot. Tillsätt laxen, räkor, äpplen, rödlök, citronsaft, cayennepeppar och gräslöken i majonnäsblandningen. Salta och peppra.
  5. Använd en matcylinder och gör kavringen rund. Bred smör på brödet och lägg på blandningen. Ställ in i kylen tills servering. Garnera med räkor, löjrom och gräslöksstrån.