Långsjuden oxbringa med chili, vitlök och ingefära
Långsjuden oxbringa med chili, vitlök och ingefära
8 ingredienser
Det här är ett sätt att göra oxbringan mer eldig, något som passar när den ska serveras kall tillsammans med dijonbönor, i en sallad eller som smörgåspålägg på vitt bröd med majonnäs, tomat och isbergssallad. I en annan variant byter man ut vitlök, ingefära och chili mot en matsked kumminfrön och en tesked dillfrön. Då smakar köttet fantastiskt på mörkt rågbröd med surkål, syltlök och äppelklyftor.
Ingredienser
- 1 kg rimmad oxbringa
- ca 2 l vatten
- 1 purjolök
- 0,25 rotselleri
- 5 klyftor vitlök
- 2 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 1 grön chilifrukt, finhackad
Gör så här
- Lägg köttet i en gryta och fyll på med vatten så att det precis täcker. Låt koka upp och skumma. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder under lock.
- Skala och grovhacka grönsakerna. Lägg ner dem i grytan och låt alltsammans sjuda under lock i omkring 2 timmar. Ta av grytan från plattan och låt köttet vila i spadet i 20 minuter.
- Fiska upp köttet och låt det kallna. Spadet kan användas som grund till soppa.
- Skär upp oxbringan och servera på bröd med äppelklyftor, surkål och syltlök eller till en dubbel sats av dijonbönor.