Kyckling och paprika med sval dippsås
Kyckling och paprika med sval dippsås
10 ingredienser
Lite kryddig men mild plockmat som kan serveras i småskålar. Man dippar helt enkelt kyckling- och paprikabitar i den svalkande dippsåsen. Detta kan även serveras som vanlig rätt tillsammans med vildris eller couscous. Kycklingbitarna frityrsteks på medelhavsvis, med rätt så mycket olja men inte nerdoppade som i en fritös. Resultatet är en snabb stekskorpa och ett saftigt inre.
Ingredienser
- 400 g kycklingfilé
- 2 röda paprikor
- 4 msk matolja
Kryddblandning
- 1 tsk curry
- 1 tsk malen gurkmeja
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk salt
Sval dippsås
- 2 dl gräddfil (eller tjock yoghurt)
- 1 msk blandade örter, finhackad eller torkad mynta, dill eller bockholmsklöverblad
- 2 krm salt
Gör så här
- Blanda först kryddblandningen.
- Skär kycklingfiléerna i långa, centimetertjocka strimlor. Vänd dem i kryddblandningen så att alla sidor täcks. Skär paprikan i långa, tunna strimlor.
- Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Frityrstek kycklingen i 1–2 minuter på varje sida. Tag upp och låt svalna en aning.
- Servera kyckling, den svala dippsåsen och paprika i skålar som plockmat.