Gräddstuvad spenat
Gräddstuvad spenat
6 ingredienser
Gräddstuvad spenat är ett enkelt och mycket användbart tillbehör till både kött och fisk. Det är också ett klassiskt tillbehör till den österrikiska maträtten tafelspitz.
Ingredienser
- 500 g bladspenat (eller fryst)
- 1 msk smör
- 1,5 dl vispgrädde
- salt
- muskot, nyriven
- vitpeppar (efter smak)
Gör så här
- Förväll spenaten i kokande vatten i cirka 2 minuter. Fryst spenat tinas men behöver inte förvällas.
- Skölj spenaten i kallt vatten och låt rinna av väl.
- Fräs spenaten i matfett i 1-2 minuter på medelgod värme under omrörning.
- Häll på grädden och låt koka på medelgod värme under ständig omrörning i 3-4 minuter. Smaka av med salt, muskot och peppar.
- Servera på en gång.