Gräddstuvad spenat

Gräddstuvad spenat
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Gräddstuvad spenat

6 ingredienser

Gräddstuvad spenat är ett enkelt och mycket användbart tillbehör till både kött och fisk. Det är också ett klassiskt tillbehör till den österrikiska maträtten tafelspitz.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g bladspenat (eller fryst)
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • salt
  • muskot, nyriven
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Förväll spenaten i kokande vatten i cirka 2 minuter. Fryst spenat tinas men behöver inte förvällas.
  2. Skölj spenaten i kallt vatten och låt rinna av väl.
  3. Fräs spenaten i matfett i 1-2 minuter på medelgod värme under omrörning.
  4. Häll på grädden och låt koka på medelgod värme under ständig omrörning i 3-4 minuter. Smaka av med salt, muskot och peppar.
  5. Servera på en gång.