Gräddstuvad spenat

Gräddstuvad spenat
Foto: Stefan Wettainen
Jens Linder
Jens Linder

Gräddstuvad spenat

6 ingredienser

Gräddstuvad spenat är ett enkelt och mycket användbart tillbehör till både kött och fisk. Det är också ett klassiskt tillbehör till den österrikiska maträtten tafelspitz.

Ingredienser

portioner
  • 500 g bladspenat (eller fryst)
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • salt
  • muskot, nyriven
  • vitpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Förväll spenaten i kokande vatten i cirka 2 minuter. Fryst spenat tinas men behöver inte förvällas.
  2. Skölj spenaten i kallt vatten och låt rinna av väl.
  3. Fräs spenaten i matfett i 1-2 minuter på medelgod värme under omrörning.
  4. Häll på grädden och låt koka på medelgod värme under ständig omrörning i 3-4 minuter. Smaka av med salt, muskot och peppar.
  5. Servera på en gång.