Kräft- och svampsmörgås
Kräft- och svampsmörgås
8 ingredienser
De här smörgåsarna är utmärkt utflyktsmat så varför inte ta med dem på svampturen. De går förstås att göra även på färsk svamp.
Receptet ger 8 sandwichar.
Ingredienser
- 2,5 dl torkad svamp, exempelvis rimskivling
- 1 burk kräftstjärtar i lake
- smör att steka i och bre med
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk gräslök, finhackad
- 1 tsk dill, finhackad
- 8 skivor vitt bröd
- 0,5 litet isbergssalladshuvud
Gör så här
- Lägg svampen i blöt i kallt vatten i en halvtimme.
- Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil.
- Häll bort vattnet och låt svampen rinna av.
- Smörfräs den sedan i 5 minuter i en stekpanna under omörning. Låt svalna.
- Grovhacka kräftstjärtarna.
- Blanda majonnäsen med gräslök, dill, kräftstjärtar och svamp.
- Bre bröden med smör och bred ut majonnäsblandningen på hälften av dem.
- Bryt salladen i bitar och lägg på den.
- Toppa med resten av bröden som lock.
- Låt gärna mackorna ligga en stund under press så håller de ihop bättre.