Stekt sill à la Öresund

Stekt sill à la Öresund
Foto: TV4

Stekt sill à la Öresund

Av: Jens Holst

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

I den här förrätten representeras smaker från både salt, surt och sött. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 sillfiléer
  • 100 g brödmjöl
  • 50 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl lagrad ättika
  • 200 g rörsocker
  • 1 lagerblad
  • 4 osötade rågbrödskivor
  • 70 g smör
  • 50 g rostad lök
  • garnering: Salt, peppar, kapris, rädisor, tomat, rödlök

Gör så här

  1. Blanda brödmjöl samt vanligt mjöl i en tallrik. 1 ägg vispas i en annan tallrik.
  2. Sillen vänds först i ägg , sedan i brödmjöl/mjöl.
  3. Stek sedan sillen, och krydda med salt och peppar.
  4. Ättikan blandas med socker, tillsätt eventuellt mer socker om det känns för surt. Lägg ett lagerblad i ättikan, samt tillsätt peppar.
  5. Hacka en rödlök och lägg i ättiksblandningen.
  6. Lägg de stekta sillarna direkt i ättiksblandningen, och låt stå över natten.
  7. Smöra rågbröden, och lägg lite extra rostad lök på.
  8. Lägg sill på rågbröd, och pynta med kapris, rädisor, tomat samt rödlök.