Sill i dill på Linders vis

Jens Linder

Sill i dill på Linders vis

7 ingredienser

Sill i dill, Jens Linders recept på en klar sill som får smak av både dill och dillfrö.

Vitpeppar och dill hör till de mest svenska av smakkombinationer, såväl i dillkött som i många sillinläggningar. Klassisk sill i dill har här fått en extra smakskjuts av att dillfrön har lagts till i receptet. /Jens Linder

Ingredienser

Håll skärmen tänd
–10
  • 420 g inläggningssill
  • 2 dl dill, finhackad

Lag

  • 5 msk ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk dillfrö, lätt stötta i mortel
  • 1 tsk vitpepparkorn, lätt stötta i mortel

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp alla ingredienser till lagen. Ta av från värmen och låt kallna.
  2. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär sillen i 2 cm breda skivor (gaffelbitar).
  3. Varva sill och dill i en glasburk. Häll över den kalla lagen. Låt stå i 1–2 dygn före servering.