Sill i dill på Linders vis
Sill i dill på Linders vis
7 ingredienser
Sill i dill, Jens Linders recept på en klar sill som får smak av både dill och dillfrö.
Vitpeppar och dill hör till de mest svenska av smakkombinationer, såväl i dillkött som i många sillinläggningar. Klassisk sill i dill har här fått en extra smakskjuts av att dillfrön har lagts till i receptet. /Jens Linder
Ingredienser
- 420 g inläggningssill
- 2 dl dill, finhackad
Lag
- 5 msk ättiksprit 12 %
- 1,5 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 tsk dillfrö, lätt stötta i mortel
- 1 tsk vitpepparkorn, lätt stötta i mortel
Gör så här
- Koka upp alla ingredienser till lagen. Ta av från värmen och låt kallna.
- Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär sillen i 2 cm breda skivor (gaffelbitar).
- Varva sill och dill i en glasburk. Häll över den kalla lagen. Låt stå i 1–2 dygn före servering.