Vit kladdchokladtårta med varma hallon

Foto: TV4
Vit kladdchokladtårta med varma hallon
9 ingredienser
En härligt kladdig chokladtårta med glasyr och varma färgglada hallon.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Receptet ger 16 bitar.
Dryck: Maderia Fine.
Ingredienser
- 250 g vit bakchoklad
- 200 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
glasyr
- 150 g vit bakchoklad
- 0,5 dl vispgrädde
Dekoration
- florsocker
- hallon, varma
Gör så här
Tårta
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka chokladen.
- Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Rör i choklad och mjöl.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
- Låt kallna och ställ in i kylen.
Glasyr
- Hacka chokladen.
- Koka upp grädden.
- Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
- Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
- Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
- Sikta över florsocker och servera med varma hallon.