Spenatsoppa med ägghalvor och dinkelkorn

9 röster
30 min
4
Spenatsoppa med ägghalvor och dinkelkorn
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Spenatsoppa är både rikigt nyttigt och gott. Har man tillgång till färska brännässlor kan man gärna ersätta en del av spenaten med små, nätta nässlor som också innehåller mycket näring.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 förp djupfryst spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 l grönsaksbuljong (alt. hönsbuljong)
  • 0,5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 dl kokta dinkelkorn

Gör så här

  1. Lägg dinkelkornen i en kastrull med vatten och koka tills de är mjuka.
  2. Tina spenaten.
  3. Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  4. Fräs lök och vitlök mjuka i rapsoljan.
  5. Häll på buljongen, tillsätt spenaten och låt soppan koka upp under lock en kort stund. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
  6. Tillsätt grädden i soppan och låt koka ytterligare 4-5 minuter. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. Mixa sedan soppan slät med en stavmixer.
  7. Skala äggen och dela dem i halvor. Servera soppan med ägghalvorna och hela dinkelkorn.
26 februari 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept