• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Jennies asiatiska kycklingburgare

POPULÄRT
Jennies asiatiska kycklingburgare
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Jennies asiatiska kycklingburgare

9 steg att laga

18 ingredienser

ca 30 m

Kycklingburgare med asiatisk twist, smaksatt med ingefära, vitlök, srirachasås och koriander.  

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk fisksås
  • 1 ägg
  • 4 salladslökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 hamburgerbröd, gärna brioche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering

  • ketchup
  • 30 g
  • 0,25 gurka
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 4 port pommes frites

Gör så här

  1. Häll vatten, fisksås och ströbröd i en stor bunke. Låt svälla i 5 minuter.
  2. Finhacka korianderstjälkar. Blanda med majonnäs och sriracha.
  3. Skiva salladslök fint, endast det gröna, riv vitlök och ingefära och tillsätt till bunken tillsammans med ägg och kycklingfärs.
  4. Salta och peppra.
  5. Blanda försiktigt men väl så det blir en jämn smet.
  6. Dela upp i fyra delar och forma till burgare.
  7. Stek eller grilla till genomstekta, 68°C i mitten.
  8. Värm hamburgerbröd.
  9. Servera burgarna med ketchup, salladsblad, skivad gurka, tomat, avokado och korianderblad. Pommes är så klart gott till!