Jennies asiatiska kycklingburgare

29 röster
ca 30 m
4
Jennies asiatiska kycklingburgare
Foto: Tv4

Kycklingburgare med asiatisk twist, smaksatt med ingefära, vitlök, srirachasås och koriander.  

Visa mer
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk fisksås
  • 1 ägg
  • 4 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 cm färsk ingefära
  • 4 hamburgerbröd, gärna brioche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha
  • 1 kruka färsk koriander

Till servering

  • ketchup
  • 30 g salladsblad
  • 0,25 gurka
  • 2 tomat
  • 1 avokado
  • 4 port pommes frites
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Häll vatten, fisksås och ströbröd i en stor bunke. Låt svälla i 5 minuter.
  2. Finhacka korianderstjälkar. Blanda med majonnäs och sriracha.
  3. Skiva salladslök fint, endast det gröna, riv vitlök och ingefära och tillsätt till bunken tillsammans med ägg och kycklingfärs.
  4. Salta och peppra.
  5. Blanda försiktigt men väl så det blir en jämn smet.
  6. Dela upp i fyra delar och forma till burgare.
  7. Stek eller grilla till genomstekta, 68°C i mitten.
  8. Värm hamburgerbröd.
  9. Servera burgarna med ketchup, salladsblad, skivad gurka, tomat, avokado och korianderblad. Pommes är så klart gott till!
23 juli 2016

Laddar fler recept...