Koreanska pannkakor med hetsyrlig dippsås

Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Koreanska pannkakor med hetsyrlig dippsås

8

13 ingredienser

Pajeon – koreansk pannkaka som serveras med grön purjolök och het och syrlig dippsås. Receptet ger en stor eller två mindre pannkakor.

Margaritas - en lika klassisk som enkel cocktail att göra. Det friska syrliga och den lilla sältan som finns i tequilan matchar fint med det smöriga i pannkakan och bridrar med fräschor.
Dryckestips från Alf Tumble
Los Tres Toños Reposado Tequila Jalisco, Mexico (4 solar)
2 cl tequila
2,5 cl cointreau
4 cl pressad lime
salt
is
1. Fukta kanten på glasen med en limeklyta. Häll upp salt på en tallrik och "rimma" försiktigt den översta kanten.
2. Blanda tequila, cointreau och limejuice i en shaker. Fyll på med is och skaka.

Ingredienser

Koreanska pannkakor

  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg (stort)
  • 0,5 msk misopasta
  • 1 krm salt
  • 15 cm purjolök (det gröna)
  • neutral olja, till stekning

Dippsås

  • 2 msk japansk (eller koreansk soja)
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
  • 1 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienserna till dippsåsen. Låt smakerna gifta sig medan du gör pannkakan.
  2. Vispa samman vetemjöl, vatten, misopaste och salt till en jämn smet.
  3. Vispa samman ägget med en gaffel. Blanda med smeten.
  4. Lägg ganska generöst med olja i botten på stekpannan.
  5. Lägg i smeten och stek på medelvärme tills pannkakan är gyllene i botten. Vänd och stek på andra sidan till den är frasig och gyllene.
  6. Servera genast i bitar med dippsåsen. Ät gärna med pinnar!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer