Jättegod laxburgare med örtaioli och picklad gurka

30 m
4
Laxburgare med örtaioli och picklad gurka
Foto: Jessica Frej
30 m
4

Du behöver

Picklad gurka

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 gurka

Laxburgare

  • 600 g laxfilé
  • 1 litet ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl salladslök, finskivad
  • smör, att steka i

Örtaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 kruka basilika
  • några dillkvistar
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Till servering

  • bröd, rostat
  • citron

Gör så här

  1. Picklad gurka
    Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.
  2. Laxburgare
    Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare. Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan. Stek 3-4 minuter på varje sida.
  4. Örtaioli
    Mixa till en slät grön dressing.
  5. Montering
    Bred örtaioli på bröden. Lägg på burgaren och gurkan. Ät genast.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept