Jättegod laxburgare med örtaioli och picklad gurka

Laxburgare med örtaioli och picklad gurka
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Jättegod laxburgare med örtaioli och picklad gurka

34

5 steg att laga

17 ingredienser

30 m

En riktigt god burgare som görs på lax och salladslök. Servera mellan två rostade brödskivor tillsammans med örtaioli och picklad gurka.

Ingredienser

portioner4 portioner

Picklad gurka

  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 gurka

Laxburgare

  • 600 g laxfilé
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl salladslök, finskivad
  • smör, att steka i

Örtaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 kruka basilika
  • några dillkvistar
  • 0,5 dl gräslök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt

Till servering

  • bröd, rostat
  • citron

Gör så här

  1. Picklad gurka
    Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg gurkan i en skål, häll på den heta lagen och låt dra minst 30 minuter.
  2. Laxburgare
    Finhacka laxen eller kör den hastigt i en matberedare. Blanda laxen med ägg, salt och salladslök.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till burgare i pannan. Stek 3-4 minuter på varje sida.
  4. Örtaioli
    Mixa till en slät grön dressing.
  5. Montering
    Bred örtaioli på bröden. Lägg på burgaren och gurkan. Ät genast.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer