Orientalisk bulgursallad

9 röster
4
Orientalisk bulgursallad
Foto: Frida Wismar
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 dl bulgur, kokt
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 50 g bladpersilja (ett knippe)
  • 3 dl kikärtor
  • 0,5 dl Sweet red pepper
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl cashewnötter, hackade och rostade
  • 1 dl russin
  • salt

Sweet red pepper 1 sats:

  • 2 dl ajvar relish mild
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sweet red pepper essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Späd eventuellt med mera vatten.
  2. Kärna ur tomaterna och finhacka dem tillsammans med rödlöken och bladpersiljan.
  3. Blanda grönsakerna och kikärterna med bulgur och Sweet red pepper-essens.
  4. Hacka ner den färska koriandern och smaka av med salt.
  5. Toppa salladen med cashewkärnor och russin.
26 januari 2010