Jacob Wismars kalops

Jacob Wismars kalops
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars kalops

12 ingredienser

Har du hört talas om någon som lagat kalops på en kvart? Med familjemetoden är det faktiskt möjligt. Att kunna laga en god gryta på femton minuter i stället för drygt en timme är ännu en av fördelarna med familjemetoden. Baljväxter och grytbitar, som båda är tidskrävande, finns ju redan färdigkokta i frysen du behöver bara tillaga såsen och lägga i lite råa grönsaker. Plötsligt kan du laga goda långkoksgrytor även till vardags!

Gör gärna lite extra sås och förvara kalopsen i kylen till nästa dag.
Komplettera med annat kött och nya tillbehör så blir det en helt ny maträtt.

Ingredienser

portioner
  • 500 g nötkött, stekt i grytbitar
  • 0,5 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen kryddpeppar, krossad
  • 4 lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 0,5 msk honung
  • 1,5 köttbuljongtärning
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och skär moroten i slantar.
  2. Fräs dem tillsammans i olja på medelvärme och tillsätt kryddpeppar,
  3. lagerblad, vatten, soja, honung och buljong.
  4. Koka i cirka 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg i köttet och låt grytan bli varm.
  6. Servera gärna med rödbetor och kokt potatis och garnera med persilja.