Jacob Wismars höstpytt

Jacob Wismars höstpytt
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacob Wismars höstpytt

19 ingredienser

Med Jacob Wismars familjemetod kan du snabbt kan laga ihop en god och näringsrik gryta.

Servera gärna med riven pepparrot och stekt ägg.

Köttet kan du enligt Jacob Wismars ”familjemetoden” förbereda några veckor eller dagar innan. Gör gärna i större mängd för att förvara i kyl, frys eller skafferi. På så sätt spar du många vardagstimmar.

Essensen Green garlic passar till mycket, men extra bra passar den till kyckling, bulgur och pastasallad. Jacob Wismars essenser förvaras i kylskåp i upp till fyra veckor.

Ingredienser

portioner
  • 8 potatisar, kokta, normalstora
  • 200 g mager falukorv
  • 200 g nötkött, stekt
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 200 g rödkål
  • 2 dl trattkantareller
  • 1 dl färdigkokta kidneybönor
  • 0,5 dl green garlic
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • peppar
  • ev pepparrot och ägg

green garlic

  • 8 klyftor vitlök
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl citron, saft
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Green garlic: Mixa alla ingredienser med handmixer eller matberedare.
  2. Skiva potatisen. Tärna korven och köttet smått. Finhacka löken.
  3. Skiva moroten i tunna slantar och strimla rödkålen.
  4. Stek potatisen, kantarellerna, moroten, kålen och löken på medelvärme
  5. i 8–10 minuter. Tillsätt korven, kidneybönorna och köttet.
  6. Stek i 4–5 minuter.
  7. Häll i Green garlic-essens och blanda ordentligt. Låt allt bli varmt.