Pajomelett från Provence

Pajomelett från Provence
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Pajomelett från Provence

0

15 ingredienser

Dinkel och linfrö gör denna pajomelett mer GI-rätt än de flesta andra pajer. Pajen innehåller både rökt skinka och linser som proteinkälla.

Se här hur Jacob Wismar får blomkål att bli ett riktigt gott tillbehör!

Ingredienser

  • 1,5 dl kvarg 10 %
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 0,5 dl sojamjöl
  • 2 msk linfrön
  • 1,5 msk vatten

Fyllning

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 50 g soltorkade tomater i olja, i strimlor
  • 75 g oliver gröna, hackade
  • 200 g rökt skinka, i strimlor
  • 1 zucchini, i strimlor
  • 1 dl kokta linser, små
  • 0,5 dl kvarg 10 %
  • 6 ägg
  • 2 dl riven vällagrad ost, 17 %

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda kesella, linfrö, sojamjöl och dinkelmjöl.
  2. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Lägg degen att vila i en plastpåse i kylen
  3. Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den med sojamjöl.
  4. Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i formen. Försök få kanterna så höga som möjligt.
  5. Förgrädda i ca 10 minuter.
  6. Fräs zucchini och låt den svalna.
  7. Vispa ägg och kesella pösigt. Blanda i vitlök, lök, soltorkade tomater, linser, oliver, skinka, ost och zucchini.
  8. Häll fyllningen i pajbottnen. Grädda i ca 40 minuter.