Pajomelett från Provence
Pajomelett från Provence
15 ingredienser
Dinkel och linfrö gör denna pajomelett mer GI-rätt än de flesta andra pajer. Pajen innehåller både rökt skinka och linser som proteinkälla.
Se här hur Jacob Wismar får blomkål att bli ett riktigt gott tillbehör!
Ingredienser
- 1,5 dl kvarg 10 %
- 1 dl dinkelmjöl
- 0,5 dl sojamjöl
- 2 msk linfrön
- 1,5 msk vatten
Fyllning
- 1 gul lök, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 50 g soltorkade tomater i olja, i strimlor
- 75 g oliver gröna, hackade
- 200 g rökt skinka, i strimlor
- 1 zucchini, i strimlor
- 1 dl kokta linser, små
- 0,5 dl kvarg 10 %
- 6 ägg
- 2 dl riven vällagrad ost, 17 %
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda kesella, linfrö, sojamjöl och dinkelmjöl.
- Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Lägg degen att vila i en plastpåse i kylen
- Smörj en form ca 22 cm i diameter och ”bröa” den med sojamjöl.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord och tryck sedan ut den i formen. Försök få kanterna så höga som möjligt.
- Förgrädda i ca 10 minuter.
- Fräs zucchini och låt den svalna.
- Vispa ägg och kesella pösigt. Blanda i vitlök, lök, soltorkade tomater, linser, oliver, skinka, ost och zucchini.
- Häll fyllningen i pajbottnen. Grädda i ca 40 minuter.