Jacobs coleslaw

Jacobs coleslaw
Foto: Frida Wismar
Jacob Wismar
Jacob Wismar

Jacobs coleslaw

6

9 ingredienser

Kål är inte bara gott, det är nyttigt också! I Jacob Wismars goda coleslaw samsas kålen med turkisk youghurt, pumpakärnor, lime och honung. Receptet räcker till 4-6 portioner.

Receptet ger 4-6 portioner

Ingredienser

  • 0,5 kålhuvud (vit- eller rödkål)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl limefrukt, pressad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl pumpakärnor

Gör så här

  1. Finstrimla kålen och finhacka vitlöken.
  2. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt & peppar.
  3. Låt stå och dra i kylen i minst 1 timme före servering och strö över pumpakärnorna.