Jacob Wismars julpannacotta

Jacob Wismars julpannacotta
Foto: Frida Wismar

Krämig pannacotta kryddad med klassiska julkryddor som kardemumma och apelsin.


Välj soja- eller havregrädde om du är laktosintolerant.

29 november 2010

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker (cirkamängd)
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 0,5 st apelsin, skal
  • 4 st stjärnanis
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 st svenska vinteräpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Blanda grädde, vaniljsocker, kardemumma och rivet apelsinskal i en kastrull. Lägg i stjärnanisen och koka upp under omrörning. Rör ned gelésockret och koka cirka 30 sek-1 min.
  2. Fördela blandningen i 4 portionsglas. Förvara kallt 1 timme.
  3. Tärna äpplena och stek dem i smör och socker. Toppa pannacottan med stekta äpplen precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Skärbrädor från kända varumärken

Skärbrädor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept