Jacob Wismars julpannacotta

17 röster
Jacob Wismars julpannacotta
Foto: Frida Wismar

Krämig pannacotta kryddad med klassiska julkryddor som kardemumma och apelsin.


Välj soja- eller havregrädde om du är laktosintolerant.

Visa mer

Du behöver

  • 4 dl grädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker (cirkamängd)
  • 1 tsk grovmalen kardemumma
  • 0,5 apelsin, skal
  • 4 stjärnanis
  • 1 dl gelésocker multi
  • 2 svenska vinteräpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 2 msk smör
  • 1 msk råsocker

Gör så här

  1. Blanda grädde, vaniljsocker, kardemumma och rivet apelsinskal i en kastrull. Lägg i stjärnanisen och koka upp under omrörning. Rör ned gelésockret och koka cirka 30 sek-1 min.
  2. Fördela blandningen i 4 portionsglas. Förvara kallt 1 timme.
  3. Tärna äpplena och stek dem i smör och socker. Toppa pannacottan med stekta äpplen precis innan servering.
29 november 2010

Laddar fler recept