Italienska minipajer

55 röster
10 pajer

Små men naggande goda minipajer med två olika sorters fyllning. Perfekta på en buffé eller picknicken!

Visa mer
10 pajer

Du behöver

Deg (10 stycken)

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning I (10 stycken)

  • 1 fänkål
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • ca 5 körsbärstomater, delade i kvartar
  • 2 dl lagrad ost, färskriven
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Fyllning II (10 stycken)

  • 50 g rucola, grovskuren
  • 15 oliver, grovhackade
  • 25 g pinjenötter, grovhackade
  • 2 dl lagrad ost, färskriven
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar

Äggsmet (10 stycken)

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 körsbärstomater, delade i halvor
  • persilja, för att strö över
  • timjankvistar, för att strö över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg
    Skär smöret till pajdegen i små bitar. Nyp samman mjölet och smöret med fingertopparna i en bunke och tillsätt sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Degen kan även göras i matberedare.
  3. Tryck ut degen i formarna och låt dem stå i kylen i 20-30 minuter. Förgrädda formarna i ca 10 minuter.
  4. Fyllning I
    Ansa, ta bort den grova stocken och hacka fänkålen grovt. Värm olivolja i stekpanna och fräs fänkålen tillsammans med rödlöken ca 2-3 minuter. Häll över blandningen i en skål och låt den svalna. Lägg i övriga ingredienser, utom osten, och blanda noga.
  5. Fyllning II
    Blanda alla ingredienser, utom osten, till fyllningen i en skål.
  6. Äggstanning
    Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  7. Montering
    Fördela först fyllning, utom ost, i formarna. Strö sedan i osten överst och häll på äggstanning. Strö över färska kryddor på pajer med fyllning I. Lägg en tomathalva på pajerna med fyllning II.
  8. Grädda pajerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
18 juni 2016

laddar fler recept

Laddar fler recept