Italiensk paj med soltorkade tomater och ricotta

Anamma Italiensk paj med soltorkade tomater och ricotta
Foto: Köket.se

Italiensk paj med soltorkade tomater och ricotta

23 ingredienser

1 h

Vegetarisk paj med baljväxtfärs, soltorkade tomater och fetaost - toppas med krämig ricotta, oliver och färska tomater! En perfekt paj till buffé, picknick eller som vardagsmiddag.

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!
Anamma baljväxtfärs produkt

Upptäck Anamma Baljväxtfärs!

En formbar och grovmalen färs på svenskodlade baljväxter.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajdeg

  • 4 dl dinkelmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 dl vatten, kallt

Fyllning

  • 300 g Anamma Baljväxtfärs
  • 1 rödlök (liten)
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl soltorkade tomater, hackade
  • 150 g Grana Padano, riven
  • 150 g fetaost
  • 4 ägg
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g ricotta
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 1 dl svarta oliver
  • 0,5 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 30 minuter.
  3. Kavla ut pajdegen eller tryck ut den direkt i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda pajskalet i ugnen i 10 minuter.
  4. Finhacka rödlöken och vitlöken.
  5. Stek färsen och rödlöken i lite olja tills det börjar få en fin yta. Tillsätt vitlöken och låt fräsa med några minuter. Smaka upp med salt och svartpeppar och häll ner färsen i pajformen.
  6. Häll över soltorkade tomater och smula över fetosten. Fördela allt jämnt i formen.
  7. Vispa samman ägg med vatten. Krydda med salt och peppar. Tillsätt riven ost. Häll ner äggstanningen i pajformen över färsen.
  8. Grädda i ugnen i ca 30 minuter, eller tills pajen fått fin färg. Låt svalna något.

Garnering

  1. Blanda ricottan med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela tomaterna i halvor eller klyftor.
  3. Toppa pajen med ricotta, tomater, oliver och några blad färsk basilika.
TIPS!
Fler tips!
Anamma header

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Anamma!

Läs mer