Auberginerullar med halloumi och pasta

Auberginerullar med halloumi och pasta
Foto: TV4

Auberginerullar med halloumi och pasta

Av: Isa - Lund

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Auberginerullar med halloumi, färsk basilika och soltorkad tomat. En huvudrätt som faller alla i smaken – såväl vegetarianer som köttfantaster!

Dryckestips
Viña Albali Gran Reserva 2002, art.nr 2788, 79 kr.

Här hittar du Isas

Köttbullar i tomatsås

.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 2-3 msk olivolja
  • 1 halloumiost [ca 250 g]
  • 1 tomater, soltorkade i olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 dl parmesanost, färskriven
  • 0,5 dl ost, riven, en sort som smälter bra

Till servering

  • Valfri pasta (t ex tagiatelle)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor och pensla med olivolja.
  3. Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
  5. Lägg upp på ett fat.
  6. Skär halloumin i avlånga bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva.
  7. Lägg på en soltorkad tomat, några basilikabladen och rulla ihop.
  8. Lägg i en smord ugnssäker form.
  9. Strö på parmesan och riven ost.
  10. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
  11. Servera med pasta som kokats enligt förpackningen.