Inlagd sill på parmesan- och fröknäcke

Inlagd sill på parmesan- och fröknäcke
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Inlagd sill på parmesan- och fröknäcke

5

19 ingredienser

40 min + 1 dygn i kylen + gräddning

En klar och fräsch sillinläggning med basilika, silverlök och citron som du serverar på ett lättbakat och glutenfritt fröknäcke med parmesan. Ett trevligt och elegant sätt att servera sillen på. 

Ingredienser

portioner8 buffé

Inlagd sill

  • 1,5 dl ättiksprit 12 %
  • 2,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vatten
  • 2 förp inläggningssill (à 420 g)
  • 1 silverlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron, tvättad, ekologisk
  • 1 kruka färsk basilika
  • gräddfil
  • gräslök, finskuren

Fröknäcke med parmesan

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 4 msk rosmarin, finhackad
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 2,5 dl vatten, kokhett
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Inlagd sill
    Häll av skär sillen i bitar.
  2. Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna.
  3. Skala och skär lök och vitlök i skivor. Skär citronen i skivor.
  4. Varva sillen med citron, vitlök, lök och drygt hälften av basilikabladen i en glasburk. Häll över ättikslagen och avsluta med några basilikablad. Låt stå minst ett dygn i kylen före servering.
  5. Lägg upp sillen på bitar av parmesanknäcket. Toppa med gräddfil och gräslök.
  6. Parmesanknäcke
    Blanda alla torra ingredienser samt rosmarin i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och olja till fröblandningen. Rör ihop och låt stå 5-10 minuter.
  7. Sätt ugnen på 150 grader.
  8. Tryck ut degen på en plåt mellan två bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret. Strö över parmesan och flingalt.
  9. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.