En klar och fräsch sillinläggning med basilika, silverlök och citron som du serverar på ett lättbakat och glutenfritt fröknäcke med parmesan. Ett trevligt och elegant sätt att servera sillen på.
Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna.
Skala och skär lök och vitlök i skivor. Skär citronen i skivor.
Varva sillen med citron, vitlök, lök och drygt hälften av basilikabladen i en glasburk. Häll över ättikslagen och avsluta med några basilikablad. Låt stå minst ett dygn i kylen före servering.
Lägg upp sillen på bitar av parmesanknäcket. Toppa med gräddfil och gräslök.
Parmesanknäcke
Blanda alla torra ingredienser samt rosmarin i en bunke. Tillsätt kokhett vatten och olja till fröblandningen. Rör ihop och låt stå 5-10 minuter.
Sätt ugnen på 150 grader.
Tryck ut degen på en plåt mellan två bakplåtspapper. Dra bort det översta pappret. Strö över parmesan och flingalt.