Inlagd sill

Inlagd sill
Foto: TV4

Gör gärna dubbel sats då sillen har god hållbarhet, förvara den i en liten kruka eller burk med lock. Vid serveringen arrangeras sillen vackert på ett fat med nyskurna rödlöksringar, krossad kryddpeppar och finhackad dill. Som alltid serveras nykokt potatis till. Drick öl och brännvin till, aldrig vin!

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 1,5 dl ättiksprit (12%)
  • 2,5 dl vatten
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 dl socker
  • 0,5 msk krossad vitpeppar
  • 3 lagerblad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 msk krossad kryddpeppar
  • 1 msk skuren dill

Gör så här

  1. Lag: Skala och skiva den gula löken. Koka upp ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar, lök och lagerblad och kyl lagen.
  2. Lägg i sillfiléerna i lagen och låt dra över natten.
  3. Skär sillen i vackra bitar, garnera med rödlök, kryddpeppar, dill och eventuellt med spad, som om så önskas kan färgas med lite rödbetsspad.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept