Inkokt röding eller lax

Fredrik Eriksson ny

Inkokt röding eller lax

5 ingredienser

10 m + tid i kyl

Inkokt fisk är både enkelt och väldigt gott. Här kommer ett grundrecept som du kan använda till både röding och lax.

Ingredienser

portioner
  • 600 lax (eller röding)
  • 2 l vatten
  • 60 g citronsaft
  • 60 g salt
  • 10 dillstjälkar

Gör så här

  1. Koka lagen i 10 minuter.
  2. Sila lagen över rödingen eller laxen och täck med plastfilm.
  3. Om man vill vara säker på att laxen eller rödingen är klar så ska kärntemperatur nå 50 grader, om den inte kommer upp i temperatur på bänken så kan man ställa in formen i ugnen på 100 grader tills att fisken är uppe i rätt temperatur.
  4. Låt kallna på bänken och ställ sedan in i kylen över natten. Kan förvaras i lagen ca 1 vecka om man låter den vara orörd.