Sparris och breasola med tryffelmajonnäs

Sparris och breasola med tryffelmajonnäs
Foto: TV4

Sparris och breasola med tryffelmajonnäs

Av: Ingrid - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

30 min

Sparris och breasola med parmesan, tryffelmajonnäs och rostade pinjenötter.

**Dryckestips
Vitt vin, Clay Station

Ingrid i Östersund lagade även
Marulk och potatispuré och kantareller
Cheesecake med passionfrukt

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 35-40 g bresaola, tunt skivad
  • 12 gröna sparrisar, kokt med salt och socker
  • pinjenötter, rostade
  • parmesanost

tryffelmajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1-2 dl matolja
  • 2-3 dl tryffelolja
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymalen

Gör så här

Tryffelmajonnäs

  1. Det är viktigt att alla ingredienser ska ha samma temperatur!
  2. Blanda äggulor, salt, peppar och senap i en skål.
  3. Tillsätt oljan försiktigt, i början bara droppvis under flitigt vispande (helst elvisp).
  4. Smaka för att eventuellt salta och peppra mera.

Sparris

  1. Koka sparrisen med 1 tsk salt och en nypa socker, några minuter.
  2. Häll bort vattnet.
  3. Häll på isvatten och låt detta ligga i 5 minuter.

Rostade pinjenötter

  1. Rosta i torr stekpanna och skaka den samtidigt, till nötterna fått lite färg.

Vid servering

  1. Lägg upp sparrisen på en tallrik.
  2. Rulla 4 skivor breasola och placera dem ovanpå sparrisen.
  3. Hyvla över parmesanost.
  4. Släng över lite pinjenötter och sist en klick tryffelmajonnäs på sidan.