Sillbakelse med äpple och kapris

3 röster
4
Sillbakelse med äpple och kapris
Foto: Kent Jardhammar
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 skiva kavring (eller annat grovt bröd)

Fyllning

  • 1,5 dl dillsill, fint tärnad
  • 2 schalottenlökar, fint tärnade
  • 1 dl syrligt äpple i fina tärningar
  • 1 dl tärnad kokt kall potatis
  • 0,5 dl rotselleri, riven
  • 2 msk kapris, hackad (eller orökt kaviar)
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 tsk balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 4 salladslökar
  • 1 äpple
  • 4 bit sill i dillsås
  • 8 stora kaprisbär

Gör så här

  1. Ta ut rundlar ur brödet, cirka 6 cm i diameter.
  2. Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela hälften av blandningen på fyra av bröden. Täck med fyra nya skivor och fördela resten av fyllningen på dem. Täck med de sista skivorna och lägg gärna bakelserna i lätt press en stund.
  3. Bred ett tunt lager crème fraiche på och runt bakelserna.
  4. Tryck fast fint strimlad salladslök runt om (eller annat kryddgrönt). Garnera med äpple i tunna skivor, sill i tunna skivor, kaprisbär och dill.
7 april 2009