Ingefärsglaserade kycklingben

71 röster
60 m
4
Ingefärsglaserade kycklingben
Foto: Mikael Göransson

Ernst recept på ingefärsglaserade kycklingben blir både mört och gott till julbordet. Med en glaze på bland annat ingefära och apelsin får kycklingen riktigt goda julsmaker. Ett roligt alternativ till de klassiska revbensspjällen.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Kokta kycklingben

  • 1 kg kycklingben [ca 8 ben]
  • 0,5 morot
  • 1 gul lök, i bitar
  • 2 l vatten
  • 2 kvist rosmarin
  • 2 msk ättiksprit 12 %

Glaze

  • 2 msk ingefära
  • 1 apelsin, zesten (1 msk)
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 1 msk sesamolja

Servering

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 stjälkselleri (bladen)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tvätta moroten väl, dela morot och lök i grova bitar och lägg i vattnet. Lägg i rosmarinkvistar och häll I ättika. Ge vattnet ett uppkok.
  2. Lägg i kycklingbenen och koka dessa till en innertemperatur på 70 grader. Lyft upp med benen och låt dem svalna.
  3. Glasering
    Riv ingefära och apelsinskal, lägg i en kastrull tillsammans med soja och sirap.
  4. Hacka vitlök och addera till kastrullen tillsamman med sesamolja. Koka samman glazen.
  5. Pensla kycklingbenen med glazen och strössla rikligt med sesamfrön över.
  6. Tillaga kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  7. Servera på ett fat med bladen från en stjälkselleri och eventuellt lite apelsinzest.

Laddar fler recept...