Indiska pannkakor med sötpotatisfyllning

koket.se
Indiska pannkakor med sötpotatisfyllning
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Indiska pannkakor med sötpotatisfyllning

19 ingredienser

45 min

Siri bjuder på en indisk klassiker kallad masala dosa. Det är en matig pannkaka gjort på ris- och kikärtsmjöl (glutenfri!) och fylld med olika röror - Siri gör sin egen variant med sötpotatiisröra och raita. En riktig fröjd för smaklökarna.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2,5 dl kikärtsmjöl
  • 2,5 dl rismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 5 dl vatten
  • salt

Fyllning

  • 500 g sötpotatis
  • 2 lökar (färsk, med blast)
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 cm färsk ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tomat
  • 1 msk svarta sesamfrön (eller Nigellafrön alt svarta kumminfrön)

Raita

  • 2 dl växtbaserad yoghurt
  • 1,5 dl spenat
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • kokos
  • salt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölet med salt, bakpulver och vatten. Låt svälla medan du gör fyllningen.
  2. Tärna sötpotatis och stek snabbt.
  3. Hacka den färska löken inklusive blasten. Spara lite av blasten till servering. Hacka tomat och riv vitlök samt ingefära.
  4. Tillsätt lök, vitlök och ingefära i stekpannan.
  5. Tillsätt garam masala och stek någon minut.
  6. Tillsätt tomat och låt koka ihop tills nästan helt torrt, smaka av med salt. Häll på nigellafrön eller svarta sesamfrön.

Raita

  1. Mixa lite yoghurt med limeskal, limesaft från en halv lime, spenat och nästan all koriander (spara några blad till servering) till en grön sås.
  2. Blanda med resterande yoghurt. Salta och vänd ned kokosen.
  3. Stek tunna pannkakor av smeten och fyll med en stor sked fyllning samt blasten från den färska löken. Rulla ihop och servera med raitan. Strö över koriander och servera direkt!