• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saag paneer - Indisk halloumigryta med spenat och linser

Indisk halloumigryta med spenat och linser
Foto: TV4
Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Saag paneer - Indisk halloumigryta med spenat och linser

6 steg att laga

19 ingredienser

30 min

Saag paneer är en krämig vegetarisk gryta med spenat och osten paneer. Här byter Paul paneer mot den mer lättillgängliga osten halloumi. 

läs mer
Kökets kurser
Pauls kurs - äppelbakad blomkål

Paul lär dig skapa magi med grönsaker! Gå hans gröna onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 5 cm ingefära, skalad och tärnad
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1,5 tsk garam masala
  • 1 krm muskot
  • 2 dl vatten
  • 500 g färsk spenat
  • 800 ml kokosmjölk
  • 400 g halloumiost
  • 4 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja
  • 4 msk smör, till stekning
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • naanbröd, ris eller quinoa

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finhacka ingefäran. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs lök och vitlök tills i smör i en gryta tills de har mjuknat, de ska inte få färg. Tillsätt chili och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt linserna, garam masala och muskot.
  3. Häll på vattnet och låt det koka ihop med linserna. Tillsätt kokosmjölk och rör om. Blanda ner spenaten, lite i taget, så att allt sjunker ihop. Lägg på ett lock och låt småkoka.
  4. Skär halloumin i stavar. Bryn halloumin hastigt runtom i rapsolja i en stekpanna.
  5. Lägg halloumin i grytan och koka upp. Avsluta med klyftad tomat precis mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Toppa med finhackade örter.
  6. Servera med naanbröd, ris eller quinoa.