Indisk fiskgryta Moilee

koket.se
Indisk fiskgryta Moilee
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Indisk fiskgryta Moilee

16 ingredienser

30 m

Indisk fiskgryta Moilee är en riktgt välsmakande gryta att njuta av i höstrusket.

Se Erik Videgård laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 500 g vit fisk (t.ex. uer och guldsparid) [I bit]
  • 4 msk rapsolja
  • 6 cm färsk ingefära, finhackad
  • 14 curryblad (kan uteslutas)
  • 2 rödlökar, finhackade (små)
  • 6 klyftor vitlök, finhackade
  • 3 gröna chilifrukter, hackade, urkärnade
  • 2 tomater, finhackade
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 200 g vatten
  • 250 g kokosmjölk
  • 250 g vatten
  • 2 msk limejuice
  • 1 tsk risvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok.
  2. Tillsätt ingefära och curryblad i woken. Fräs hastigt och tillsätt sedan lök, vitlök och chili. Fortsätt fräsa tills löken mjuknat.
  3. Tillsätt tomaterna och saltet. Fortsätt fräsa tills oljan lägger sig på toppen, ca 5 minuter.
  4. Tillsätt gurkmeja och chilipulver och fräs i ytterligare 30 sekunder.
  5. Tillsätt 200 g vatten och koka upp. Tillsätt sedan fisken och sjud i 5 minuter.
  6. Sänk värmen och tillsätt kokosmjölken och 250 g vatten.
  7. Tillsätt slutligen lime samt vinäger och sjud ytterligare några minuter.