Indisk blomkålsgryta med naanbröd

29 röster
45 m + tid för jäsning
4
Felix blomkålsgryta med naanbröd
Foto: Köket.se

Felix Indisk Masalasoppa är en mustig och fyllig linssoppa med yoghurt, kokosmjölk, färska grönsaker och mustiga Garam Masala kryddor.

Felix soppa indisk masala

Enkel och god vegetarisk currygryta med blomkål, morötter och ärtor. Baka ditt eget naanbröd och det blir en riktig lyxmiddag! Ont om tid? Du kan också köpa Felix mustiga soppa Indisk masala.


Tips! Vill du inte baka egna naanbröd finns färdiga att köpa.

45 m + tid för jäsning
4
4 portioner

Du behöver

naanbröd

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst
  • ev nigellafrön

Blomkålsgryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2-3 morötter
  • 1 blomkål
  • 100 g gröna ärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • persilja (eller koriander)

Gör så här

  1. Naanbröd
    Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 0,5 dl av mjölken.
  2. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i mjölken lite i taget och knåda tills degen känns smidig. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa ca 2,5 h.
  3. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25-30 cm lång och 12-15 cm bred.
  4. Lägg två bröd på två plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa 20 minuter under duk.
  5. Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt över nigellafrön. Grädda bröden 2-3 minuter på varje sida, tills de får fin färg.
  6. Blomkålsgryta
    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lätt i en stor kastrull med riktigt med olja.
  7. Skala och slanta morötter och bryt blomkålen till mindre buketter. Tillsätt i kastrullen tillsammans med ärtor.
  8. Slå över kokosmjölk och vatten. Tillsätt buljongtärning, curry och sambal oelek och låt grytan puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Toppa grytan med koriander eller persilja och servera tillsammans med naanbröden.
Tips!
Felix Quinoasallad med hummus och rostade pumpakärnor
17 november 2016