I samarbete med FELIX

Indisk blomkålsgryta med naanbröd

45 m + tid för jäsning
4
Felix blomkålsgryta med naanbröd
Foto: Köket.se

Enkel och god vegetarisk currygryta med blomkål, morötter och ärtor. Baka ditt eget naanbröd och det blir en riktig lyxmiddag! Du kan också köpa Felix nylanserade, färdiga soppa med blomkål & curry!

Tips! Vill du inte baka egna naanbröd finns färdiga att köpa.

17 november 2016
45 m + tid för jäsning
4

Du behöver

Naanbröd

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst
  • Eventuellt nigellafrö (svart kummin)

Blomkålsgryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 morötter
  • 1 huvud blomkål
  • 100 g gröna ärtor
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • persilja eller koriander

Gör så här

  1. Naanbröd
    Lägg mjölet i en skål och ljumma mjölken. Vispa upp ägget lätt i en annan skål och blanda väl med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och 0,5 dl av mjölken.
  2. Häll blandningen över mjölet och blanda. Häll i mjölken lite i taget och knåda tills degen känns smidig. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa ca 2,5 h.
  3. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Knåda degen ett par minuter och dela den i 6 delar. Platta ut och dra den med händerna till en droppformad kaka, 25-30 cm lång och 12-15 cm bred.
  4. Lägg två bröd på två plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa 20 minuter under duk.
  5. Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt över nigellafrön. Grädda bröden 2-3 minuter på varje sida, tills de får fin färg.
  6. Blomkålsgryta
    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lätt i en stor kastrull med riktigt med olja.
  7. Skala och slanta morötter och bryt blomkålen till mindre buketter. Tillsätt i kastrullen tillsammans med ärtor.
  8. Slå över kokosmjölk och vatten. Tillsätt buljongtärning, curry och sambal oelek och låt grytan puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  9. Toppa grytan med koriander eller persilja och servera tillsammans med naanbröden.

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix >>>

Felix Quinoasallad med hummus och rostade pumpakärnor
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från FELIX

Visa alla recept från FELIX