Hummus - Maro Papadopoulou recept

2 röster
20 min
4-6
Hummus - Maro Papadopolous recept
Foto: Ulrika Pousette

Röra på kikärter som passar till allt och kan ätas som dip till bröd, eller som tillbehör till grönsaker, fisk eller kött.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.



Visa mer
20 min
4-6

Du behöver

  • 460 g kokta kikärter
  • 2 klyftor vitlök, små pressade
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk tahini)

Garnering

  • olivolja
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Häll kikärtorna i ett durkslag och spola dem väl.
  2. Låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med olivolja. Tillsätt vitlök, spiskummin och citronsaft samt vatten lite i taget - smaka tills du tycker att den har fin smak och konsistens.
  3. Tillsätt eventuellt även tahini. Lägg upp på tallrik, ringla över olivolja och strö över paprikapulver.
4 augusti 2018
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept