Hummus - Maro Papadopoulou recept

Hummus - Maro Papadopolous recept
Foto: Ulrika Pousette

Hummus - Maro Papadopoulou recept

3

10 ingredienser

20 min

Röra på kikärter som passar till allt och kan ätas som dip till bröd, eller som tillbehör till grönsaker, fisk eller kött.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.



Ingredienser

portioner4 - 6
  • 460 g färdigkokta kikärtor
  • 2 klyftor vitlök, små pressade
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl citron, saft
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk tahini)

Garnering

  • olivolja
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Häll kikärtorna i ett durkslag och spola dem väl.
  2. Låt dem rinna av. Mixa dem tillsammans med olivolja. Tillsätt vitlök, spiskummin och citronsaft samt vatten lite i taget - smaka tills du tycker att den har fin smak och konsistens.
  3. Tillsätt eventuellt även tahini. Lägg upp på tallrik, ringla över olivolja och strö över paprikapulver.