Hummersås

Hummersås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Hummersås

46

3 steg att laga

9 ingredienser

Hummersås passar till de flesta fisk och skaldjursrätter. Med koncentrerad hummerfond får du den rätta smaken.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk cognac
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 dl grädde
  • cayennepeppar
  • citonsaft, pressad
  • salt

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Spä med fiskbuljong, lite i taget.
  2. Häll i konjak, grädde och hummerfond och låt puttra en stund.
  3. Krydda med salt, citronsaft och kajennpeppar.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer