Himmelskt goda maränger på kikärtsspad

0 röster
1 h 15 min
15-80 maränger
Himmelskt goda maränger på kikärtsspad

De här ekologiska kikärtorna är utmärkta i soppor, sallader, grytor och pastarätter eller som de är, kalla tillsammans med en smakrik olivolja och lite vinäger. 

Zeta kikärtor produktbild ny

Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

1 h 15 min
15-80 maränger

Du behöver

  • 1 dl Zeta Ekologiska Kikärtor, spadet
  • 1 tsk Zeta vitvinsvinäger
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Mät upp kikärtsspad och vitvinvinäger samt vaniljsocker i en bunke, gärna av rostfritt stål.
  2. Vispa skummigt med elvisp. Tillsätt strösockret lite i taget under vispning.
  3. Fortsätt vispa cirka 5 minuter eller tills du får en fast marängsmet.
  4. Spritsa eller klicka marängerna på bakplåtspappersklädda plåtar. Smeten räcker till ca 80 små eller 15 stora.
  5. Grädda i 100 grader med varmluft i 1 timme. Stora maränger kan behöva gräddas cirka 20 minuter längre, kontrollera att de går att lossa från plåten.
  6. Låt gärna marängerna stå kvar i ugnen och svalna.
9 juni 2020