Het-syrlig ceviche med passionsfrukt

Het-syrlig ceviche med passionsfrukt
Foto: Catarina König
Catarina König
Catarina König

Het-syrlig ceviche med passionsfrukt

3

10 ingredienser

20 m

Het-syrlig ceviche med passionsfrukt är en festlig liten rätt som kommer förgylla vilken tillställning som helst.

smårätter med guldkant omslag

Receptet är ur boken Smårätter med guldkant av Catarina König, The Book Affair.

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 100 g salmalax
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,25 gurka, skalad
  • 0,25 dl salladslök, finstrimlad
  • 0,5 dl mango, frusen och tärnad i mindre bitar
  • 10 kvistar färsk koriander (bladen)
  • 1 limefrukt, saften
  • salt, efter smak
  • 1 passionsfrukt

Dekoration

  • shisokrasse (koriander eller salladslök)

Gör så här

  1. Skär laxen i mindre tärningar. Finhacka chilifrukten, skär gurkan i små kuber (ta bort det mjuka kärnhuset), finstrimla salladslök och skär ner mangon i mindre tärningar. Blanda allt i en skål och hacka till sist i koriandern.
  2. Pressa över lime, salta, blanda om och smaka av. Ställ svalt till servering.
  3. Lägg cevichen snyggt på skedar eller i små miniskålar och toppa med lite passionsfrukt (innanmätet på frukten). Dekorera med lila shisokrasse, koriander eller salladslök.
TIPS!
smårätter med guldkant omslag

Receptet är ur boken "Smårätter med guldkant"