Hemgjorda fiskbullar i thaicurrysås

25 m + frystid
4
Spela video Hemgjorda fiskbullar i thaicurrysås
Foto: TV4
25 m + frystid
4

Du behöver

Fiskbullar

  • 300 g lax, skuren i tärningar
  • 300 g vit fisk, t ex torsk, skuren i tärningar
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 citron, skalet

Thaicurrysås

  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk gul curry
  • 2 morötter, strimlade
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 citrongräs, bankad
  • 2 limeblad
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 4 dl kokosgrädde (minst 20 % fett)
  • salt och peppar
  • ev lite maizena till avredning

Topping

  • 2 äpplen
  • 1 knippe koriander
  • 1 röd chili
  • 2 dl jordnötter

Servering

  • kokt jasminris

Gör så här

  1. Fiskbullar
    Lägg fisken i frysen 45 minuter innan tillagning.
  2. Mixa den iskalla fisken i matberedare med salt och peppar. Tillsätt ägget och grädden försiktigt. Avsluta med citronskalet, viktigt att ha i det sist, annars kan smeten skära sig. Smaka ev. av med mer salt och citronskal.
  3. Forma fina bollar eller ägg och pochera lätt i saltat vatten i 1-2 minuter. Sila bort vattnet och lägg sen fiskbullarna i den färdiga thaicurrysåsen.
  4. Thaicurrysås
    Fräs lök, vitlök, morot, chili och curry i olivolja. Tillsätt sönderslaget citrongräs, limeblad och vitt vin. Låt koka ihop och tillsätt sedan fiskbuljong och kokosgrädde. Låt koka ihop och red ev av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servering
    Skala och skär äpplet i tärningar och plocka koriandern. Fördela allt över fiskbullarna och såsen precis vid servering. Servera gärna med kokt ris
Kommentera receptet

Fler goda recept