Helgrillad lammstek med grillad sparris och rostad färskpotatis
19 ingredienser
2 h
Vilken otroligt lyxig och god rätt med helgrillad lammstek med smak av massa färska örter och vitlök, som serveras ihop med rostad färskpotatis och grillad sparris med brynt smör.
Gnugga in lammsteken med olja och krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg på vitlök och rosmarin.
Lägg steken på grillen med indirekt värme under lock, ca 150°C. Grilla i 1-2 timmar till en innertemperatur på 50-55°C.
Ta av lammsteken och låt vila invirad i smörpapper, ca 15 minuter innan den trancheras och serveras med föreslagna tillbehör.
Potatis:
Halvera potatisen om den är stor. Blanda med olja, lök, vitlök, rosmarin och citronbitar, krydda med salt och peppar.
Rosta i ugn eller på grillen (ca 225°C) i ca 20-30 minuter, rör om då och då. Ta ut när potatisen fått fin färg och är mjuk.
Sparris:
Pensla sparrisen med olja, krydda med salt och peppar och grilla tills de är mjuka. Smält smör tills det börjar bli brynt, lägg i vitlöksskivor så att de blir gyllenbruna.
Lägg sparrisen på ett fat, skeda över det brynta smöret och vitlöken, toppa med lite extra salt och peppar. Servera med grillade citronhalvor.