Helbakad kålrot med majonnäs på rapsolja

Helbakad kålrot med majonnäs på rapsolja

25

4 steg att laga

7 ingredienser

4 h

Kålrot bakas hel i ugnen under lång tid och får då en söt och koncentrerad smak. Servera med en majonnäs gjord på rapsolja och crème fraiche.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 2 kålrot

Majonnäs på rapsolja

  • 25 g äggula
  • 10 g äggvita
  • 0,75 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 g salt
  • 25 g rapsolja
  • 25 g crème fraîche

Gör så här

  1. Tillaga kålrötterna hela med skalet på i ugnen på 175 grader till de är helt mjuka, det tar 3-4 timmar.
  2. Mixa äggula, äggvita, vinäger och salt med stavmixer eller i en liten blender någon minut. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  3. Tillsätt sedan crème fraiche och mixa ihop.
  4. Servera kålrötterna med majonnäsen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer