Helbakad kålrot med majonnäs på rapsolja

Helbakad kålrot med majonnäs på rapsolja

Av: Fredrik Berselius

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

4 h

Kålrot bakas hel i ugnen under lång tid och får då en söt och koncentrerad smak. Servera med en majonnäs gjord på rapsolja och crème fraiche.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 kålrötter

Majonnäs på rapsolja

  • 25 g äggula
  • 10 g äggvita
  • 0,75 tsk äppelcidervinäger
  • 1,5 g salt
  • 25 g rapsolja
  • 25 g crème fraîche

Gör så här

  1. Tillaga kålrötterna hela med skalet på i ugnen på 175 grader till de är helt mjuka, det tar 3-4 timmar.
  2. Mixa äggula, äggvita, vinäger och salt med stavmixer eller i en liten blender någon minut. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  3. Tillsätt sedan crème fraiche och mixa ihop.
  4. Servera kålrötterna med majonnäsen.