Hel laxsida

Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Hel laxsida

3

6 ingredienser

40 m

Hel laxsida panerad med panko blandat med dill, mynta och smör är en perfekt rätt att servera på buffén!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 1 dl mynta
  • 50 g smör
  • 1 laxsida [à 1,2 kg]
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa panko med dill och mynta i en matberedare till ett grönt smul.
  2. Smält smöret och blanda med det mixade smulet.
  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper (eller i folie om du vill tillaga den på grillen). Salta laxen och fördela smulet över.
  4. Tillaga i mitten av ugnen ca 25-35 minuter, eller tills innertemperaturen är 56 grader. Låt gärna vila ca 10 minuter före servering.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Korvbrödsbagarn rostat bröd

11 Fun facts!

Oväntat bra fakta om ditt hamburgarbröd

Läs mer