Hel laxsida

Markiz Talhaoui

Hel laxsida

6 ingredienser

40 m

Hel laxsida panerad med panko blandat med dill, mynta och smör är en perfekt rätt att servera på buffén!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 dl dill, grovhackad
  • 1 dl mynta
  • 50 g smör
  • 1 laxsida [à 1,2 kg]
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mixa panko med dill och mynta i en matberedare till ett grönt smul.
  2. Smält smöret och blanda med det mixade smulet.
  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper (eller i folie om du vill tillaga den på grillen). Salta laxen och fördela smulet över.
  4. Tillaga i mitten av ugnen ca 25-35 minuter, eller tills innertemperaturen är 56 grader. Låt gärna vila ca 10 minuter före servering.