Hel abborre i paket

Hel abborre i paket
Foto: TV4

Abborre tillagad i foliepaket med färskpotatis, smör och dill, serveras med lime.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 maj 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
1h
4

Du behöver

  • 8-12 färskpotatis
  • 4 portionsabborrar
  • havssalt
  • 200 g smör
  • 1 lime
  • 1 knippa dill
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka färskpotatisen och salta väl. Ställ åt sidan.
  3. Flå abborren så att filéerna sitter kvar på mittenbenet men skinnet är borta. Huvud och stjärt kvar. Skölj och torka av.
  4. Gör portionspaket av folie, en fisk i varje paket.
  5. Gnid in salt i och på fisken. Lägg smör och hackad dill i magen, sedan lite mer smör bredvid fisken. Peppra lätt med svartpepparkvarn och lägg några kokta färskpotatisar bredvid fisken.
  6. Vik ihop folien som en båt. In i ugnen i cirka 25 minuter.
  7. Servering
    Skär limen i klyftor.
  8. Dekorera tallriken med lime på ena sidan om paketet. När gästerna öppnar sitt paket får var och en pressa en limeklyfta över fisken!
Kommentera receptet

Fler goda recept