Havskräfta med rostat kycklingskinn


Havskräfta med rostat kycklingskinn
15 ingredienser
2 h
Havskräfta med rostat kycklingskinn, hollandaise och sallad med kryddpeppar är en festlig rätt att avnjuta i helgen.
Se Gustav Leonhardt laga receptet

Ingredienser
Havskräfta
- 50 g smör
- 1 klyfta vitlök
- 6 havskräfta
Hollandaise med havskräfta
- 500 g smör
- 6 havskräfta (huvud)
- 150 g grädde
- 4 äggulor
- salt
- ca 1 msk citronsaft
Sallad
- 6 blad gemsallad
- 1 kycklingskinn
- 3 g malen kryddpeppar
- 20 g smetana
- flingsalt
- ätbara blommor, torkade
Gör så här
Havskräfta
- Smält smöret och riv ner vitlöken.
- Separera havskräftans stjärt från huvudet. Spara huvud och klor till senare.
- Bind ihop kräftstjärtarna två och två med snöre.
- Koka upp saltat vatten och blanchera stjärtarna i 1 minut. Kyl sedan i isvatten i 15 minuter.
- Skala kräftstjärtarna och pensla med vitlökssmöret.
- Grilla kräftstjärtarna på grill eller med brännare.
Hollandaise med havskräfta
- Lägg ner smör i en kastrull tillsammans med huvudena från havskräftorna. Bryn och sila sedan bort huvudena.
- Reducera grädden till hälften, ta bort från värmen och vispa ner äggulorna.
- Vispa fluffigt på låg temperatur med en nypa salt och citronsaft.
- Vispa sedan ner smöret tills det blir rätt konsistens, smaka sedan upp med mer salt och citron.
Sallad
- Dela bladen i samma längd som havskräftan.
- Fritera kycklingskinnet på 160 grader tills det är gyllene.
- Hacka skinnet tillsammans med kryddpepparn.
- Spritsa på smetana på bladen. Toppa med flingsalt, torkade blommor och kycklingskinnet.