Havskräfta med ramslök och grönt currysmör

Havskräfta med ramslök och grönt currysmör
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Havskräfta med ramslök och grönt currysmör

1

11 ingredienser

30 m

Havskräfta med ett smakrikt smör med grön curry och ramslök, serverat med sparris och rädisor är en riktigt lyxig och god rätt.

Ingredienser

portioner4
  • 4 havskräfta
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 limeblad
  • 2 gröna chilifrukter
  • 5 cm ingefära
  • 2 tsk grön curry
  • 200 g smör
  • 1 dl pankoströbröd
  • 30 g ramslök
  • 1 förp grön sparris
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Hacka citrongräs, limeblad, grön chili, ingefära och fräs med grön curry ca 3-4 minuter, dra åt sidan och låt svalna lite för att sedan vispa i smör och panko (önskar du smöret lite fastare i formen kan du tillsätta 1 ägg).
  2. Finhacka ramslök och blanda ner i kryddsmöret.
  3. Dela havskräftorna och täck köttsidan med smöret och sen in i ugnen ca 2-3 minuter på 170 grader.
  4. Servera med nykokt eller grillad grön sparris och tunt hyvlade rädisor!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer