Havskräfta med rabarber och varm majonnäs

NYHET
Havskräfta med rabarber och varm majonnäs ny
Adam Thulin
Adam Thulin

Havskräfta med rabarber och varm majonnäs

9 ingredienser

1 h

Adam Thulin gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en festlig förrätt bestående av havskräfta med rabarber och varm majonnäs.

Ingredienser

portioner
  • 500 g råa havskräftor
  • 3 dl neutral olja
  • 50 g smör
  • 1 rabarber
  • 2 äggulor
  • shio koji
  • misopasta
  • citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Skala havskräftorna och spara skalen.
  2. Hetta upp skalen i en kastrull tillsammans med olja och smör tills det bubblar. Ta genast bort från plattan.
  3. Sila bort skalen och spara oljan och smöret.
  4. Skär rabarbern i skivor och blanda med lite citronsaft.
  5. Vispa äggulorna på låg värme eller över ett vattenbad tills de tjocknar.
  6. Hetta upp kräftoljan till 50 grader. Häll sedan försiktigt ner oljan i äggsmeten under omrörning. Tillsätt vatten om det blir för tjockt.
  7. Smaka av med koji, miso, salt och citronsaft.
  8. Pensla havskräftorna med olja och grilla dem försiktigt. Smaka av med salt.
  9. Lägg upp i en liten djup skål och ät med sked.