• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Havskräfta med algpaste och tryffeltång

NYHET
Havskräfta med algpaste och tryffeltång
Foto: TV4

Havskräfta med algpaste och tryffeltång

4 steg att laga

8 ingredienser

40 min

Förrätt på havets läckerheter - stekt havskräfta serverad med en olja på färska alger och garnerad med tryffeltång. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 16 havskräfta, råa och skalade (använd stjärten)
  • salt

Algpaste

  • 100 g alger, färska blandade
  • 2 g vitlök
  • 10 g vinäger, gärna chardonnayvinäger
  • 50 g neutral rapsolja
  • 1 krm salt

Till servering

  • tryffeltång

Gör så här

  1. Tvätta algerna med mycket vatten och krama ut vätskan noggrant.
  2. Lägg algerna i en mixer med vitlöken, vinägern och matoljan. Mixa till en homogen kräm och smaka av med salt.
  3. Rimma havskräftorna i rimningslag med 10 % salt i 10 minuter.
  4. Stek/grilla kräftstjärtarna på hög värme på en sida tills de fått lite färg. Dela kräftstjärtarna och garnera med algpasten samt tryffeltång.