Havskräfta med algpaste och tryffeltång

Havskräfta med algpaste och tryffeltång
Foto: TV4

Havskräfta med algpaste och tryffeltång

1

4 steg att laga

8 ingredienser

40 min

Förrätt på havets läckerheter - stekt havskräfta serverad med en olja på färska alger och garnerad med tryffeltång. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 16 havskräfta, råa och skalade (använd stjärten)
  • salt

Algpaste

  • 100 g alger, färska blandade
  • 2 g vitlök
  • 10 g vinäger, gärna chardonnayvinäger
  • 50 g neutral rapsolja
  • 1 krm salt

Till servering

  • tryffeltång

Gör så här

  1. Tvätta algerna med mycket vatten och krama ut vätskan noggrant.
  2. Lägg algerna i en mixer med vitlöken, vinägern och matoljan. Mixa till en homogen kräm och smaka av med salt.
  3. Rimma havskräftorna i rimningslag med 10 % salt i 10 minuter.
  4. Stek/grilla kräftstjärtarna på hög värme på en sida tills de fått lite färg. Dela kräftstjärtarna och garnera med algpasten samt tryffeltång.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer