Havsabborre med gröncurrysmör

Havsabborre med gröncurrysmör
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Havsabborre med gröncurrysmör

10 ingredienser

30 m

Fylld havsabborre med gröncurrysmör, örter, citrongräs och ingefära.

Ingredienser

portioner
  • 1 lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 15 cm färsk ingefära
  • 500 g smör
  • 2 tsk grön currypasta
  • 4 havsabborrar
  • citron
  • färskpotatis
  • blandade örter

Gör så här

  1. Finhacka lök, vitlök, citrongräs, ingefära.
  2. Smält smör och tillsätt 2 tsk grön currypasta samt de finhackade grönsakerna. Låt sjuda ca 30 minuter och kyl sedan ner utan att sila.
  3. Fyll havsabborren med smöret, örter och citronskivor. Grilla eller baka i ugn ca 12-15 minuter på 200 grader.
  4. Servera med kokt färskpotatis och toppa med mer smör och örter.