Hasselnötsbollar, Niklas Ekstedts recept

8 röster
30 m
Niklas Ekstedts hasselnötsbollar
Foto: Wolgang Kleinschmidt

"Frasigt stekta är hasselnötsbollarna ett fullgott alternativ, eller komplement, till julköttbullarna." /Niklas

Receptet är från boken Niklas jul av Niklas Ekstedt, Triumf Förlag.
 

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 rotselleri (4 dl finriven)
  • 1 zucchini (4 dl finriven)
  • 150 g hasselnötter (3 dl rivna/mixade)
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk kryddpeppar, mald
  • 1 krm nejlika, mald
  • 1 msk skånsk senap
  • salt
  • peppar
  • 3 msk matolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek grönsakerna var för sig i lite matolja. Krama genom grönsakerna i en köks- handduk för att bli av med så mycket vätska som möjligt.
  2. Blanda de stekta grönsakerna med de rivna hasselnötterna, ströbröd, kryddorna och senap till en smidig deg. Justera ev konsistensen med mer ströbröd.
  3. Forma bollar. Det är viktigt att de blir fasta så att de inte smular sönder vid stekning. Stek gyllene i olja.
12 december 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...