I samarbete med PAUL OCH THOM

Hasselbackstomater med pesto

5 röster
30 m
4 tomater
Hasselbackstomater med pesto
Foto: Köket

Hasselbackade tomater fyllda med pesto. Perfekt tillbehör eller att ställa fram på buffébordet eller att njuta av på tapaskvällen.

Visa mer
30 m
4 tomater
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl Paul&Thom Pesto Genovese
  • 4 stora tomater
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl valnötter
  • salt och svartpeppar
  • 1 skvätt Paul&Thom dadelbalsamico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka nötterna och blanda med pesto. Skiva försiktigt snitt i tomaten men ända ner, lägg i en ugnssäker form. Fördela peston över tomaterna och mellan skivorna. Grädda i ca 15 minuter eller tills tomaterna mjuknat. Ta ut och ringla över dadelbalsamico innan servering.
3 april 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept