Harrisamarinerad sparris

3 röster
50 m
4
Harrisamarinerad sparris
Foto: Markiz Tainton

Grillad sparris marinerad med harissa, honung och citron. Ett gott vegetariskt alternativ på grillen, eller som tillbehör till en bit kött.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk harissa
  • 2 msk flytande honung
  • 1 citron, riven skal och saft
  • 3 nypor havssalt
  • 250 g sparris

Gör så här

  1. Blanda olivolja, harissa och honung, citronskal och saft samt salt i en skål och rör ordentligt tills honungen löst sig.
  2. Lägg sparrisen på ett fat och häll marinaden över. Gnid in marinaden ordentligt med händerna. Dra plastfolie över och låt marinera i rumstemperatur i max 30-40 minuter.
  3. Hetta upp en tjockbottnad stekpanna eller grilla dem på grillen. Stek eller grilla i ca 8 minuter.
  4. Kan serveras både varma och kalla.
30 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept