• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Harrisamarinerad sparris

Harrisamarinerad sparris
Foto: Markiz Tainton
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Harrisamarinerad sparris

4 steg att laga

6 ingredienser

50 m

Grillad sparris marinerad med harissa, honung och citron. Ett gott vegetariskt alternativ på grillen, eller som tillbehör till en bit kött.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk harissa
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 citron, riven skal och saft
  • 1,5 krm havssalt
  • 250 g sparris

Gör så här

  1. Blanda olivolja, harissa och honung, citronskal och saft samt salt i en skål och rör ordentligt tills honungen löst sig.
  2. Lägg sparrisen på ett fat och häll marinaden över. Gnid in marinaden ordentligt med händerna. Dra plastfolie över och låt marinera i rumstemperatur i max 30-40 minuter.
  3. Hetta upp en tjockbottnad stekpanna eller grilla dem på grillen. Stek eller grilla i ca 8 minuter.
  4. Kan serveras både varma och kalla.